Carrer de Reus i Hotel París



Primer Carrer del Temple, Reus (per l'ajuda prestada a una inundació), Generalíssim i ara Generalitat, les corrents polítiques sempre han marcat la nomenclatura dels carrers principals. Aquestes fotos les hem de situar sobre la dècada dels anys 20 i 30 de SXX, on surt retratat l’edifici de l’Hotel París, situat a la cantonada amb el Carrer República Argentina i que ens dóna una imatge realment diferent del que és la ciutat avui en dia, amb els seus carrers amb arbres, les cases de tres plantes a la mida proporcional de l’eixample, un espai burgés a imitació de la capital, que va donar categoria aquella societat.


Si mireu la premsa de l’època trobareu com un hotel no sols servia per passar la nit al visitant de la ciutat sinó, que també acollia a gent durant llargues estades sobretot de metges que passaven consulta, o com a bars, llocs de trobada,...


A la segona foto amb altra perspectiva el que trobem és la Casa Arnau o l’Audiència, obra de l’arquitecte Victor Beltrí, (Tortosa, 15 d’abril de 1862 - Cartagena, 4 de febrer de 1935) imponent edifici modernista que desapareixerà a causa de les bombes de l’aviació feixista. Aquest any és el 150 aniversari del naixement d’aquest arquitecte tortosí, i Cartagena, ciutat on va treballar més l'està reivindicant i recuperant la seva obra, fent realment una bona tasca, no com passa a la seva ciutat on l’efemèride ha quedat totalment silenciada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...