Les zones porxades. La plaça de la Font VII

En aquesta instantània el que trobem és l’esplendor de la ciutat. Ens trobem als anys 10 del segle passat i el que podem veure és la transformació de l’edifici que configurava la façana sud de la plaça. Fins al moment l’havíem vist amb balcons i els seus tendals, ara ens mostra un espectacular mirador de dues plantes d’estil modernista.

A més la postal ens mostra el moviment i la vida urbana de la gent que transitava l’espai de la plaça i el carrer de l'Àngel amb la seva capella al fons. En aquest moment la baixada del pont de l’Estat ja estava realitzada i l’espai agafa rellevància. Aquesta fisonomia de la plaça perdurarà fins als anys 40 del mateix segle, moment de la reconstrucció de la ciutat quan decideix tombar l'edifici retrat. 



El Royal-Bar

El nuevo establecimiento está montado á la altura de los mejores en su clase en Barcelona. En todo él domina el arte y buen gusto, la pintura toda ella esmaltada con ligeros y finísimos dibujos aporcelanados, estilo Imperio y Luis XV demuestra que en nuestra ciudad existen artistas que, como el señor Serret, encargado del trabajo, nada tiene que envidiar á los mejores de Barcelona, pues cuando quiere deja nuestro pabellón bien sentado.

El mostrador, todo de piedra artificial, acredita una vez más los talleres dels señor Gimeno y Mir.

Todo ello unido al buen gusto que la casa Ruiz á puesto en la instalación eléctrica, hará seguramente que dicho establecimiento, único en su clase en nuestra ciudad, llame poderosamente la atención y se vea sumamente concurrido.

Felicitamos por ello á nuestros amigos y les alentamos á nuevas empresas, pues no cabe duda que para esta clase de negocios son persona competentísimas.

És la renovació de l'antic cafè Europa, que ara situat en aquest habitatge, oferirà tota una sèrie de possibilitats renovades per a l’època de bonança, que viu llavors la ciutat. Obert tota la nit, amb música en directe, oferia la possibilitat de menjadors independents, menjars a domicili i banquets per bodes i batejos, entre altres.



A la premsa local podem trobar una gran quantitat de la publicitat i dels actes que allà es celebraven. Us deixem una mostra del 1917.

La fotografia esta estreta del grup de face Baix Ebre i Montsià Antics.
El text va ser facilitat per Valentí Pons autor del bloc Modernisme. Correspon al diari Libertad en data del 25 de desembre del 1913. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...