La sega de l’arròs

Plana de la revista El Dia Gráfico, publicada l’any 1926. A ella podem veure una de les activitats de final de l’estiu com és la sega del arròs, el moment de trillar-lo i assecar-lo.

Les imatges van acompanyades del següent titular: La siega del Arroz en los campos de Tortosa. Hem de tenir clar que fa referència als camps del Delta, llavors encara pertanyents a la ciutat de Tortosa, no serà fins al final del segle XX que no es constituiran en municipis independents, com Deltebre, Sant Jaume, l’Aldea...



I diu així: La agricultura de Catalunya és tan variada que todos los productos tienene en ella su cosecha. Llegado el verano, las tierras tortosinas presencian la siega y la batida del arroz, como las de Valencia. 

Realment són unes imatges molt interessants ja que podem veure com es feia la feina manualment de tot el procés recol·lecti de l'arròs.
Imatge trobada a la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...