El barranc del Bosc Negre

Fa uns dies part del territori va ser nomenat Reserva de la Biosfera, i per a il·lustrar aquesta gran notícia hem buscat una foto representativa del nostre paisatge tant humanitzat i treballat per la mà de l’home.


Una mostra d’aquesta humanització ja es pot apreciar a la fotografia de la font del Bosc Negre, on l’aigua ha estat canalitzada amb troncs i abandonat un cistell de vímet a la riereta creada. Jesús Matheu i Pujol ens ajuda a localitzar l’indret de la font, tot i els canvis que ha patit la font al llarg dels anys.

Es situa dalt del Toscar, a uns trenta-cinc minuts del transformador elèctric a l’entrada del Toscar, pujant per la sendera de Clotes (refugi lliure de la UEC Tortosa). La Font del Bosc Negre es troba a uns 650 metres d'altitud, a dos minuts del sender principal, d'aigua molt bona, es troba sota un pany de roca i un tub alimenta una mena de bassis que recullen l'aigua. Era un punt important en boniques excursions cap a les Rases del Maraco, i cap a Alfara. Hi transitava ramaderia i encara es conserven alguns corrals per l'indret.


Llavors des d’aquí volem donar l’enhorabona a tots els habitants d’aquest territori tan i tan apassionat i apassionant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...