La font del Paiolet, II

Fa un temps vam fer una entrada sobre aquesta font de ferro colat situada al Paiolet.


Arran d'aquella publicació ens va enviar J. Ramírez aquesta altra fotografia de la mateixa font, la instantània pot completar la seqüencia de fotos anteriorment publicada. Situant-se entre els anys 36 i 37 del passat segle a ella es poden veure les primeres destrosses causades pels bombardejos, tot i que el pont de la Cinta i de l'Estat, encara restarien en peus fins l'any 1938.

La foto retrata a un jove: Manolo Marró, als peus de l'ombra de la barana del Pont de l'Estat.

3 comentaris:

  1. Aquesta font no és la que actualment està al parc municipal Teodor Gonzàlez?

    ResponElimina
  2. Bones, l'aigua potable a Tortosa s'instal·là al 1871 i venia de la font de la Caramella, però sols anava a les cases benestants la resta de població anava a les fonts, al riu o pous.
    La ciutat a l'igual que l'enllumenant elèctric va posar-hi fonts públiques a places, parcs... no sé si la del parc es traslladada o original, suposo que original que encara es conserva des de llavors, ja que a l'esplanada de Remolins hi havia altra calcada (amb l'elevació d'obra i ferm al voltant) que surt a les fotos dels anys 40.
    Totes aquestes fonts es van construir per a substituir a la Font del SXV, ubicada a l'actual plaça Agustí Querol, que va ser desmuntada i actualment està al carrer Ciutat.

    ResponElimina
  3. Hola, a la biblioteca de Tortosa hi ha un treball de recerca de Bernat Navarro Prades de les fonts de Tortosa i a la darrera revista RECERCA ttobareu una separata del treball sobre la Caramella del mateix autor molt interessant!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...