Les festes de Nadal i el comerç

Sembla una cosa prou moderna i de la societat actual, però el fet ja fa temps que s'explota. El Nadal sempre ha estat un reclam per afavorir les compres i a casa nostra no va anar de forma diferent.

A la fotografia cedida per J. Ramírez es pot veure com una gran quantitat de gent aglutinada a les portes dels Magatzems El Ebro, el que sembla ser una tarda de Reis de finals dels anys 20. Aquesta va ser la seva primera ubicació dels magatzems als baixos comercials de la Casa Matheu al carrer Cervantes, abans de traslladar-se als baixos de la Casa Vericat a la plaça de la Pau, enfront del Mercat. Si observeu la massa entre ella aniran sortint xiquets i xiquetes, molts d'ells als braços i a la xirinxina, segurament per veure els Reis a l'interior del comerç.


Aquí us deixem un anunci publicitari del fet, del anys 30. "Al comprar vuestros papás y hermanos en estos Almacenes, pedidles os traigan VALES PARA JUGUETES con los cuales podréis visitar en su Trono, a los Reyes Magos y recibir de sus manos los juguetes que regalan estos Almacenes." 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...