Lo Rastre



El fotògraf es situaria per algun ramal del camí de Sant Josep de la Muntanya. Col·locaria tot just al colze del camí a la dona per a mostrar més humanitzat el paisatge, encara vist a la manera de la pagesia del S.XIX, amb el mocador al cap, els grans ropatges i a al mà esquerra un sarró, on possiblement porta la berena als seus, que treballen al camp.
Però si deixem el personatge i la seva ganyota ja que ha estat col·locat cap al sol, anem cap al barranc i a través d’ell com sempre a fet l’aigua, entrem a la ciutat de principis del segle XX. Possiblement al final de la dècada dels anys deu, ja que el campanar del Roser acabat es mostra com el sostre de la ciutat. A la dreta la fàbrica de gas, abans del conjunt dels Reials Col·legis, encara avui accedint al Castell de la Suda es poden veure restes dels gasòmetres.
La muralla que encara conservem i puja cap al Fortí del Bonet, encercla tot l’eixample del Rastre, construït vers el 1860. Més enllà, la torre del convent de la Puríssima i darrere d’aquest l’església del seminari, al centre de l’entramat de carrers i cases el volum de l’església dela Reparació de Joan Abril i Guanyabéns del 1899.
Postal editada per Fototípia Thomas

1 comentari:

  1. Com a curiositat diré que la fabrica del gas al segle XIX va ser el cementiri municipal de Tortosa i a principi del segle XX el van traslladar a la raval de la llet i els anys 80 el van passar més amunt a l'altiplà.

    Isaïes Vilás

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...