Ferreteria Nivera i la Plaça Nova

Gràcies a una publicitat de finals del segle XIX, podem saber com era un dels negocis de la ciutat i per extensió fer-se una idea de tots aquells que poblaven la ciutat.




La ferreteria Nivera es situava a la Plaça Nova, lloc ample tenint en compte les estretors de la ciutat medieval. Configurada per l’arranc dels carrers Canvis, Ciutat, de la Rosa, tancada i barrada per les cases de la “peixateria”. Per tant parlem del Carrer Bisbe Aznar actual, llavors amb un accés principal que el comunicava amb tot el centre comercial de la ciutat, com era la plaça del Pont de Pedra, la plaça de la Font, la plaça de les Cols i els carrers Sant Roc i de l’Àngel amb els seus porxos destinats al comerç.


Llavors tenim que la Plaça Nova era un lloc estratègic on situar els comerços de la ciutat, ja que era de pas obligatori, tant per accedir al pont com per anar cap a la zona nord de la ciutat (Remolins/Sant Jaume) i altres llocs de poder com era la Casa de la Ciutat o el Palau del Bisbe, i clar està que al caliu d’aquests tràfecs sortiren comerços de la qualitat i la mida de la ferreteria esmentada.
Publicitat cedida per Joan Ramírez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...