Ibèric F.C.

L'Ibèric F.C. neix com entitat esportiva de futbol, l'any 1919 i lligada al Patronat de la Sagrada Família. Els seus colors eren el blanc i blau.


Fotografia de l'equip Ibèric F.C. A l'any 1923.

Va tenir el seu primer camp a l’esplanada del davant de l'antic cementiri de Sant Llàtzer. Després es va construir un entre el camí del mig i el col•legi de les Teresianes.
D’aquell camp el Correo de Tortosa el dissabte dia 17 de juny del 1922 va publicar: “Tortosa, la hermosa perla del Ebro tendrá muy en breve un magnífico y grandioso campo de deportes y con todas las condiciones que se requieren para un estadio de primer orden.” L’article continua dient entre altres coses que la inauguració coincidirià amb les fetes de la Cinta; “Dicho campo se halla emplazado a la salida de nuestro hermoso Parque Municipal, y como quien dice dentro de la ciudad, en el conocido hort de Gas. Las dimensiones de todo el estadio son de 130 metros de largo por unos 70 de ancho, en forma rectangular.” Article signat per GUAY.

Juntament amb el Dertusa i l'Ateneu, donen a Tortosa un potencial futbolístic de primer ordre dintre Catalunya entre 1920 i 1930. Juguen entre altres, Esteban Albacar, que fou alcalde de Tortosa als anys 40 i que inaugurà l'actual estadi municipal, Ramon Pons o l'escriptor Joan Cid i Mulet, que en la seva extensa vida com escriptor però també aficionat al futbol va escriure el Llibre d'Or del Futbol Mexicà, avui en dia encara un referent.

Com entitat esportiva també organitza altres competicions com l'atletisme amb equips tant importants com el Barcelona o Gimnàstic que venien a competir a Tortosa.

Retall del Correo de Tortosa amb data 18/7/22

Destacar que en aquella època, a les cròniques dels partits era habitual trobar-se amb paraules com foot-ball, team, referee (àrbitre), free-kik (falta directa), linesman, etc..

Fotografia i memòria enviada per Joan Otero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...