Dóna'ns memòria

El títol l’agafem d’un article publicat a la revista Sàpiens nº 97.

És una campanya de recollida de testimonis de l’exili i diu: “Emulant les campanyes de donació de sang, es presenta una singular campanya de recol•lecció de memòria històrica: Dónan’s memòria. La Ruta de l’exili. L’associació cultural In Albis (una associació amb seu a Abrera que ja ha dut a terme altres projectes sobre memòria col•lectiva) demana la col•laboració ciutadana per recopilar memòria inèdita.
Un equip mòbil es desplaçarà durant els mesos d’octubre i novembre per la ruta per on va transcórrer la retirada de l’exèrcit republicà el 1939 demanant testimonis orals, imatges, cartes i documentació privada que seran digitalitzats i retornats als seus propietaris amb l’objectiu final de fer-se un documental i una exposició.
Les ciutats per on passarà aquest compilador de memòria són, fins ara, Granollers, Girona, Figueres, Agullana i la Jonquera, on el Museu de l’Exili cedirà un espai. Mes dades a www.donansmemoria.org"


Nosaltres amb la mateixa finalitat de compilar memòria us demanem la vostra col•laboració, amb una visió més amplia que doni espai a exposar memòria col•lectiva de totes les Terres de l’Ebre i de tots els moments que han passat per aquestes. Com a mostra us deixem una targeta postal d’Alfons XIII i la seva muller Victòria Eugenia, enviada per un amic al correu: seveiwene@hotmail.com





Per finalitzar fem enllaç al bloc de Gustau Moreno, Marfanta on parla d’una visita que va realitzar aquest rei i les infantes Cristina i Beatriu el 23 d’octubre de 1926 amb motiu de les obres d'eliminació dels obstacles a la navegació fluvial entre Tortosa i Amposta. Publicat el 23 d’octubre de 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...